onsdag 25 maj 2011

Spaning: Vandrande sexhandböcker


Vi har en liten, oansenlig hylla här på jobbet, strax under Psykologi, strax ovanför golvet. Den är allt som oftast nästan tom. Inte för att det är en sådan strykande åtgång på våra sexhandböcker. Nej, de har en tendens att flytta på sig. Ett tag hittade vi dem bakom barnfaktaböckerna, gång på gång. För er som inte redan gissat det kan jag berätta att Barnfakta är vår mest undanskymda hylla. Omöjlig att se från kassan och i hyfsat avskilt läge även för andra nyfikna blickar.



Numera hittar vi sexhandböckerna bland kokböckerna. Den ligger betydligt närmare sexhyllan. När vi städar hittar vi ”Erotisk massage” bredvid Jamie Oliver och ”Ännu mera superhett sex” bredvid Doktor Dahlqvists LCHF-böcker. Och skulle någon mot förmodan ställa tillbaka boken i rätt hylla så är det alltid med baksidan framåt.

Utifrån detta har vi slutit oss till att vi har två typer av sexboksintresserade besökare i butiken. Rodnaren och Puritanen. Rodnaren, som när vi närmar oss snabbt ser till att trycka in boken i första bästa hylla och istället intresserat låtsas försjunken kokboksutbudet. Puritanen, som indignerat upptäcker sexhyllan och ser till att vända på böckerna så att man ska slippa se ”snusket”. Men vi kan bara gissa. Hemlighetsmakeriet kring sexhyllan är totalt.

Därför kändes det rätt gött (som vi skulle säga där jag kommer ifrån) när min kollega häromdagen fick upplysa en ung flicka, djupt försjunken i ”Vägen till sexuellt förverkligande” om att vi tyvärr hade stängt nu. Och hon lugnt ställer tillbaka boken, på sin plats, med framsidan framåt. Här står väl jag och läser sexhandböcker. Än sen?


Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar