tisdag 10 maj 2011

Som äntligen hemma


Jo, det känns som att komma hem den här gången också. Bara jag öppnar Elizabeth Georges nya deckare är jag genast tillbaka i England, med Barbara Havers och den mycket specielle överklasskommissarien Thomas Lynley.

"Denna dödens kropp" är 700 härliga sidor tjock, perfekt för solstolen på terrassen. Den som följt Lynley vet att han drabbades av sitt livs sorg, när han äntligen blivit gift och väntade barn. Efter en mycket lång sorgevandring längs Cornwalls kust, är nu Lynley så smått tillbaka på Scotland Yard. Men nu i den ovana situationen som chaufför och assistent åt sin vikarie. Det här är definitivt en situation som Barbara Havers, Lynleys omaka kollega, ogillar.

Ett lik för mycket hittas på en gammal kyrkogård i "Denna dödens kropp". Det är en ung kvinna som mördats, och nu måste hennes liv kartläggas. Spåren leder till New Forest. Här visar det sig finnas åtskilliga märkliga personer och en hel del lögner begravda. 

Det är en fantastisk miljö i nationalparken bland ponnierna. Och mitt i detta vackra, superengelska landskap rullar mordgåtan vidare - så som bara Elisabeth George kan.

Eva Killberg
Killbergs Bokhandel Ängelholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar