onsdag 7 mars 2012

Jessika, yes or no?

foto: Johan Knutsson

Jävla Knausgård! Så tänkte jag när jag såg intervjun där Daniel Sjölin avslöjade att det var mötet med den norske författaren som fått honom att vilja skriva igen. Och därför sluta jobbet som programledare för Babel.

Jag minns det allra första avsnittet. En rufsig kulturkille med halsduk (har jag för mig) lite nonchalant slängd över axeln gjorde gullig och lite nybörjarnervös bok-tv. Jag var inte övertygad. Men jag blev. Daniel Sjölins entusiasm inför litteraturen är av sällan skådat slag och självklart kommer jag att sakna honom.

Eller kommer jag det? SVT:s genigrepp är nämligen att ersätta Sjölin med en av de få personer som jag tror kan fylla hans skor. Och det med råge. Jessika Gedin! Humoristisk, smart, kunnig och med ordentliga rötter i bokbranschen. Ikväll gör hon entré. Jag tror det blir hur bra som helst.

Läs mer om Jessika Gedin här.

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

4 kommentarer:

 1. För mig är det ett stort nej. Det är inte bara att hon absolut inte kan fylla Sjölins skor utan också att ämnesvalen och hela programmet tagit en tur ner i gäsplanda sedan hon kom in på scen :( :( :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, ja jag har inte sett alla avsnitt den här säsongen faktiskt (pga den nya sändningstiden) men jag brukar titta ikapp på Play. Jag tänkte att jag ser en säsong och sedan faller den slutgiltiga domen...

   Radera
  2. Jag håller faktiskt med. Inget större fel på Jessika, men både gäster, inslag och tempo har känts tröga än så länge i år. Hoppas på bättring.

   Radera
  3. Ja hoppas. Det tog ju ett tag även för Daniel att hitta formen, tyckte jag.

   Radera