torsdag 21 februari 2013

Bokhandlarna svarar: Veronicas bästa BOKREA-tips!

Det drar sig mot Bokrea, och självklart ska vi tipsa om våra favoriter! Varje dag från och med nu och fram till reastarten presenterar en av våra bokhandlare sina bästa tips. Först ut är Veronica:

Blev så glad när reakatalogen kom. Hittade hur mycket fynd som helst, allt ifrån nästan nya böcker till underbara klassiker. Mat, musik, träning, foto, humor och så vidare, någonting för alla, stora som små. Blev ett svårt val att plocka ut ett par som jag tycker, ”godbitar”.

Drömhjärta av Cecilia Samartin: Denna bok handlar om kusinerna Nora och Alicia som växer upp på Cuba på 1950-talet. De drömmer om att bli cirkusartister, ballerinor och lever ett liv utan problem tills den dag Fidel Castro tar makten. Noras familj bestämmer sig för att lämna Cuba för att flytta till USA. Hon jobbar med att passa in i den amerikanska livsstilen men fortfarande med Cuba i sitt hjärta. Alicias familj stannar kvar i Cuba och lever ett mycket hårt liv i fattigdom och hunger.

Boken är en fantastisk kärleksbok, kärlek inte bara mellan man och kvinna utan även kärleken till sitt land. Njut…

Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist: Hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster? Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två personer med helt olika bakgrunder men med samma problem, multipla personligheter. Samtidigt hittas en ung pojke död i en buske, svårt sargad. Kriminalkommissarien Jeanette Kihlberg börjar utreda detta ärende tillsammans med Sofia…
Har ni missat denna otroligt spännande trilogi så passa på nu, ni kommer inte att bli besvikna…Nu över till nåt helt annat… Fredagkväll av Håkan Larsson: Jag snöar lätt in på ett vin. Vill ha hög njutfaktor, både med och utan mat. Denna fina bok inspirerar både till nya rätter men framförallt vad du ska välja för vin till just den rätten. Outstanding bäst i sin klass, enligt mig.

Fågelsång: 150 svenska fåglar och deras läten: Fantastiska fotografier och tillhörande skön fågelsång i denna bok. En bok som passar lika bra till de yngre som till den verkligt fågelintresserade.

Mina första 1000 engelska ord: Jag har alltid älskat barnböcker som är utvecklande, inte bara för språket, utan också med baktanken att lära sig något nytt spännande som man kan ha nytta av i framtiden. Detta är en sådan bok som jag fastnade för. I vår värld idag har engelskan blivit så enormt viktigt i tidig ålder. Vad kan då vara bättre än denna roliga bok som förhoppningsvis barnen kommer att sitta som klistrade vid.

Hämta katalogen, frossa, och så syns vi den 26 februari i butiken!

Veronica Wästergård
Bokia Killbergs Växjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar