lördag 29 juni 2013

Hjälp - Cold turkey

Lite ser han ut som han sålt smöret och tappat
pengarna här, Dennis. Men jag hoppas han skriver
 så att pennan glöder.

Under våren har jag betat av inte mindre än sex böcker av Dennis Lehane (Ett land i gryningen, Nattens dåd, Ingenting är heligt, Gone, baby, gone, Svart nåd och En mörk välsignelse).

Det kan tyckas lite övermaga, speciellt som jag till en början inte var mer än svalt entusiastisk till Kenzie & Gennaro-serien, men plötsligt blev han som knark för mig, den gode Dennis. Dessutom sker en ordentlig kvalitetsförhöjning mellan Ingenting är heligt och Gone, baby, gone. Plötsligt förvandlades han från en måttligt intressant till den där begåvade deckarförfattaren som ligger bakom Rött regn och Patient 67 (eller som alldeles nyss vann en Edgar Award för Nattens dåd för den delen).

Men allting har en ände och nu har jag kommit dit. Finito. Kaputt. Ingen mer Lehane så långt ögat når. Och jag har abstineeeens!! Någon som har tips på ersättningsläsning (jag är lite kräsen med mina kriminalromaner, som ni vet) tills tredje delen i Amerika-sviten dyker upp?

För jag menar, det lär väl dröja. Det gick ju fem år mellan del ett och två. Den som väntar på något gott och så vidare. Men suck!

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar