lördag 27 juni 2015

Vinnare korade i Ahnhem-tävlingen!

Fem signerade exemplar av Stefan Ahnhems thriller "Den nionde graven" låg i potten i vår senaste tävling. Och fem vinnare som kunde svara på frågan om vem som skrivit böckerna om Irene Huss (Helen Tursten) har nu dragits.

De lyckliga som erhåller en bok i brevlådan är: Åsa och Olle i Halmstad, Katharina i Häljarp, Iwona i Landskrona och Monika i Lund. Stort grattis och trevlig (kanske även ryslig) sommarläsning!

Stefan Ahnhem gästbloggade hos oss i förra veckan. Läs hans text här.

Om boken: Många kommer att förfasas över mina handlingar. Några kommer att se dem som en hämnd för alla de oförrätter som har begåtts, andra som en makaber lek för att gäcka systemet och visa hur långt man kan gå. Men det stora flertalet kommer att vara rörande överens om att det är en ytterst sjuk människas gärningar. Alla kommer att ha fel ...

Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Den nionde graven är en intrikat konstruerad thriller där Stefan Ahnhem berättar vad som drev Fabian Risk att lämna Stockholm och flytta tillbaka till Helsingborg. Fabian och Dunja korsar som främlingar varandras spår i ett vinterkallt Skandinavien och dras allt djupare in i konspirationen som visar sig vara värre än vad de någonsin kunnat föreställa sig.

3 kommentarer:

 1. Tack för vinsten! Den här ser jag verkligen fram emot att få läsa och jag tror jag läser den som nummer ett i serien, i stället för Offer utan ansikte, eftersom den ju utspelar sig före den. Men varför skickar ni med DHL? Det är svårt att vara hemma på dagarna när de levererar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monika! Vi brukar inte skicka med DHL, men det körde ihop sig lite den här gången. Förlagen hade inga signerade ex kvar och Stefan var på semester (dvs inte i Stockholm). Så han fick komma in till vår bokhandel på Center Syd och signera och jag gissar att de skickade med DHL av gammal vana därifrån. Vi har avtal med dem och brukar vanligtvis skicka mycket lite post till privatpersoner. Hoppas att det löste sig så att du fick boken i alla fall.
   Hälsningar Susanna

   Radera
  2. Jodå, vi lyckades synka våra tider till slut :) Tänkte att det var något sådant som hänt, tror aldrig jag fått paket med DHL när jag vunnit tidigare. Tack igen!

   Radera