måndag 20 februari 2017

Superfynd på bokrean! Eva tipsar.

 Årets rea blir fantastisk, gott folk. Här finns massor av böcker som berör - jag lovar, jag har läst dem, skrattat, gråtit och förundrats.
Ta bara Alex Schulmans bok om mamman som försvann in i alkoholdimmorna, "Glöm mig". Oerhört gripande och ändå så vackert! Elena Ferrante - som väl få har undgått i år - är förstås ett måsteköp. Ge bort den fantastiska väninnan, med fortsättning, om du läst dem själv. Lägg till Ferrantes samtida motsvarighet - som också är otroligt bra: Silvia Avallone, med romanen om unga i Italien: "Marina Bellezza".


 G W Persson är ju med - både med den spännande terroristthrillern "Bombmannens kvinna" och den allra senaste, "Kan man dö två gånger". I G W:s sällskap har man inte tråkigt en sekund.
 
Andra romaner ni bara inte får missa är Jill Alexander Essbaums "Hausfrau", en psykologisk pärla och modern Madame Bovary. Likaså Ian McEwan, en av mina favoriter, med "Domaren". Och för allt i världen, Lars Myttings så välskrivna och spännande "Simma med de drunknade". Här handlar det om romaner man aldrig glömmer, med känsla som sitter kvar i kroppen.

 
Allt måste ju inte vara allvar, alltid. Så stick emellan med en Jonas Jonasson, "Mördar-Anders och hans vänner" ,  eller den finske humormästaren Arto Paasilinna: "På spaning efter farfar". Båda är intelligent dråplig humor!
 
// Eva Killberg, Akademibokhandeln / Killbergs bokhandel Ängelholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar