lördag 5 januari 2013

Läsmålsättning 2013

Efter att ha fluktat igenom mina två senaste recensioner här i bloggen framträder en tydlig läsmålsättning för 2013: Orka läsa god litteratur.

Redan när jag skulle sammanställa min årsbästalista insåg jag ju att jag valt läsning med en något trött hjärna under det gångna året. Inte dåliga böcker alls, men enklare, mer lättsmälta. Inget ont om dem, men man vill ju blanda upp det litterära rostbrödet med lite hardcore grovt rågbröd ibland.

Målsättningen kräver såklart sin tribut. Jag måste frigöra tid. Tid till eftertanke. För fyller jag varje ledig stund med aktivitet som jag gjort det senaste, så blir det bara utrymme kvar till lättläsning. Alltså, vara rädd om tiden. Orka tänka. Orka läsa saker som berör och stannar kvar. Tror att jag inleder med att beställa Nina Björks (Sydsvenskans kulturpristagare) Lyckliga i alla sina dagar, som jag tänkt läsa sedan den kom ut - men just det - inte kommit mig för. Förhoppningsvis blir det mindre besvikna recensioner efter det. Önska mig lycka till!


Läsning pågår, även 2013.

Och jodå, jag kommer att fortsätta läsa både deckare och feelgood också. Vill inte bli mitt gymnasiejag igen med allt vad det innebär...

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar