tisdag 3 december 2013

Gatukatten Bob - i levande livet!


När man är i London kan man inte undgå att lägga märke till de många hemlösa som sitter i portarna eller går runt och tigger, och det är inte helt ovanligt att de har en hund som följeslagare. Men katt har jag bara stött på en gång. Det var i november 2009 och katten hette Bob. Jag stannade och pratade en stund med hans husse James som berättade om hur han hittat Bob skadad och hungrig och tagit hand om honom. Givetvis blev det också klapp på huvudet och en massa fotograferande, Bob är helt underbar!


Döm om min förvåning när jag förra året såg boken A Street Cat Named Bob av James Bowen i en bokhandel i London. Och ännu mer förvånande är att den nu är en av våra storsäljare till jul! (Gatukatten Bob på svenska)

Boken handlar givetvis om Bob och om den oväntade vänskapen mellan James och Bob, men den ger också en inblick i hur livet i London kan vara när man hamnat på glid. James beskriver sin situation och hur den förändras tack vare Bob. Absolut värd att läsa och en perfekt julklapp till kattälskaren!


Odette Gross
Killbergs Bokhandel Helsingborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar