onsdag 9 juli 2014

I know What I’m Going to Do This Summer!

Nu på fredag går jag på semester.
I fyra hela veckor.
Aaaah.
Även om jag har ett jobb som mest går ut på att läsa en massa bra böcker och sedan berätta för er om dem (och kanske ibland få er att köpa någon) så kan man behöva en liten paus då och då.

Under den pausen är min plan att läsa en massa bra böcker som jag kan berätta för min familj och goda vänner om på en gång, samt naturligtvis för alla er när jag kommer tillbaka i augusti.

Fler böcker lär sannolikt tillkomma, och den är väl inte inom orimlighetens gränser att någon av dem inte är särskilt bra och ramlar bort heller.
Men for now så ser sommarhögen ut såhär:

Richard Elmqvist – Bergtagen

”Det hela började mellan två livskriser och med en låt av Toto från 1982. Stressen över att inte ha åstadkommit någonting annat än meterlånga krognotor och rejält nedsotade lungor var påtaglig. Mitt i denna förvirring, när man inser att man inte kommer att bli vare sig känd eller rik och att resten av livet kommer att vara en brant utförsbacke ner i kistan, började en tanke att gro. Den handlade om världens mest ikoniska berg och känslan av att bestiga dessa.”

Julie Otsuka – När Kejsaren var gudomlig

”Februari 1942. Solen lyser över Berkeley i Kalifornien. En kvinna stannar till utanför det lokala postkontoret, läser kallelsen som är uppsatt i fönstret och återvänder hem för att städa och packa. I likhet med tusentals andra japanska amerikaner - män, kvinnor och barn - har hon förvandlats till fienden, praktiskt taget över natten. Tillsammans med sin familj kliver hon på tåget som tar dem till ett interneringsläger i Utah. Där väntar barackerna, ökendammet, taggtråden och de många rädslorna.”

Caitlin Moran – How to build a Girl / Konsten att skapa en tjej

”Året är 1990. Johanna Morrigan, 14 år, har skämt ut sig så fullständigt på lokal-tv att hon beslutar sig för att det inte är någon idé att vara Johanna längre utan återskapar sig själv som Dolly Wilde - snabbsnackande, hårdkrökande goth-hjälte och femme fatale på heltid! Hon ska rädda sin fattiga bohemiska familj genom att bli författare - som Jo i Unga kvinnor, eller systrarna Brontë - men utan det där med att behöva dö ung.”


Tom Rachman – Stora makters uppgång och fall

”Tom Rachmans nya roman skildrar det kvartssekel som gått sen det kalla kriget tog slut, då Amerika segrar ihjäl sig och den digitala revolutionen bryter in. Av författaren till De Imperfekta.”

Danny Wallace – Who is Tom Ditto?Jo Nesbø - Sonen

“Sonny är på rymmen. Sonny är en mönsterfånge. Han lyssnar på andra interners bekännelser och förlåter dem deras synder. Hela hans liv har varit fullt av lögner, men en fånges bekännelse ändrar allt. Han vet något om Sonnys vanärade far. Sonny vill ha hämnd. Han måste bryta sig ut ur fängelset och få de skyldiga att stå till svars för sina brott. Oavsett kostnaden.”


Joël Dicker - Sanningen om fallet Harry Quebert

”New Hampshire, sommaren 1975. En ung kvinna vid namn Nola Kellergan försvinner under oklara omständigheter och hennes förmultnade kropp återfinns inte förrän 2008, trettiotre år senare, när den påträffas nergrävd i den berömde författaren Harry Queberts trädgård.”


Och sedan så ligger, som sagt, manuset till John Ajvide Lindqvists Himmelstrand och bränner ett hål i iPaden också ….

Johan Zillén
Akademibokhandeln Center Syd.

2 kommentarer:

 1. Jag skulle lätt kunna ha ditt jobb. Mmmm, vilken dröm!

  Trevlig semester :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "It's a inte alls särskilt Dirty job, but someones gotta do it.!

   Radera