söndag 3 augusti 2014

En andra chans

Ok Caitlin, du får en chans till.

Jag försökte verkligen läsa Caitlin Morans Konsten att vara kvinna. För jag tycker ju att hon är så cool och rolig och smart i alla intervjuer. Och jag är ju feminist. Men alltså... näeh.

Kanske var det Rachel Mohlins fel (big no-no på ljudboksfronten, men som jag sagt förut, i övrigt ska ingen skugga falla över henne).

Eller kanske var det de feministiska bitarna, som kändes som gammal skåpmat (säkert toppen för alla tonårstjejer som tänker på de här sakerna för första gången, dock).

Kanske var det att den krönikeartade pladdrigheten emellanåt tog över.

I alla fall så slutade jag sisådär en tredjedel in. Men ändå har jag haft någon slags gnagande tanke om att jag har fel. För Moran verkar ju så cool och rolig och smart.

När jag så läser Johans kärleksförklaring kommer jag på vad jag faktiskt gillade med boken. Bitarna om uppväxten. Iakttagelseförmågan. Kvickheten. Humorn. Så jag tänker alltså läsa How to build a girl. Och hoppas verkligen att jag hade fel första gången.

Om jag bara håller mig undan den svenska ljudboken (för det blir säkert samma uppläsare) så blir det nog riktigt bra. Jag ska hålla er uppdaterade. Och jag håller dig Johan ansvarig om det blir dåligt ;-)

Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

2 kommentarer:

  1. Du kanske får tänka på att de flesta män nog ligger på tonårstjejnivå när det gäller många av dessa frågor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmmm, ja det borde jag såklart ta med i beräkningen ;) Jag ändrar mig - säkert bra för alla dem som tänker på de här sakerna för första gången. Och jag ska ändå ge henne en chans till. Det har liksom retat mig att jag inte gillade riktigt så mycket som jag hoppades.

      Radera