söndag 11 oktober 2015

Träffa Bodil Mårtensson hos oss till veckan!


Snart är det dags för ännu en författarkväll i Ängelholm. Bodil Mårtensson skriver fängslande historiska romaner och är högaktuell med andra delen i nya serien "Blodbokens tid", som utspelas i ett mer okänt 1300-tal då Skåne faktiskt var svenskt.

På tisdag den 13 oktober kommer Helsingborgsförfattaren till vår Ängelholmsbutik för att berätta om sina romansviter.

Samtliga författarkvällar börjar klockan 19:00. Det är begränsat antal platser i bokhandeln. Biljetter för 70 kronor säljs på Killbergs / Akademibokhandeln i Ängelholm.

Liten förtäring ingår och en bok lottas ut på biljetten.

Hjärtligt välkomna önskar Eva med personal!


Om boken "Kastanjeträdets makt"
Jul 1355. Den hårdhänte hertigen Bengt Algotsson vandrar genom ett snöklätt Lundagård på väg mot ett ödesdigert möte i Lunds domkyrka. Algotsson är kung Magnus Erikssons högra hand och hans uppdrag är lika enkelt som det är hatat: kyrkan och adeln måste nu belastas med tunga skatter för att Sverige ska kunna betala för Skånes befrielse. Mötet får ett blodigt avslut och klyftan mellan kungen och adeln blir allt större.

Drottning Blanche och kung Magnus firar julen på Kalmar slott. Men oron breder ut sig när Blanche inser att deras uppstudsige son prins Erik har råkat i klorna på rådsadelns främste upprorsmakare, herr Karl Ulfsson av Tofta. Det är uppenbart att kungafientliga planer återigen smids på Stockholms slott, och det enda vittnet sömmerskan Elin får betala med livet för sin kunskap.
Det har varit tio års lugn i riket, men nu hopas orosmolnen vid horisonten. Ska rådsadeln lyckas att störta kung Magnus från tronen med hjälp av hans egen son?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar