söndag 1 januari 2012

Bokslut, en slags...

Så har jag då satt ut riktningen för min vårläsning. Kärlek, spökerier och Knausgård. Låter ju inte så illa, men blir det så bra som jag trott? Kastar en blick på mina målsättningar inför hösten för att se hur min fingertoppskänsla ser ut när jag bläddrar i utgivningskatalogerna.

Läsning pågick under 2011.

För det första, har jag läst det jag föresatte mig? Ja, till överraskande stor del faktiskt. Peter Robinson hoppade jag över efter min besvikna vända med Bad Boy. Men säg den aversion som varar. Rätt var det är kommer jag att plocka upp Roten till det onda (antagligen lagom till att den kommer i pocket), glömsk av att jag nyss var på väg att göra slut med Alan Banks. Och Fallet Thomas Quick kom tyvärr aldrig ut, så den har jag inte heller läst. Journalisten Hannes Råstam är en av Sveriges absolut främsta. Att han inte kunnat skriva klart boken på grund av sjukdom är otroligt sorgligt. Måtte han bli frisk.
Blod eld död gav jag mycket riktigt till sambon som uppskattade den storligen.

I övrigt läste jag faktiskt de ytterligare åtta(!) böckerna jag skrev om. Var tydligen ambitiösare i höstas, eller bara inte lika slut i huvudet efter julruschen när jag kollade igenom katalogen. Eller så var höstutgivningen bara extremt stark(det var den ju), för jag vet massor som inte ens fick plats på min lista där. De flesta har jag skrivit om här (fast inte barnböckerna - borde kanske bli bättre på att skriva om dem. Ja det ska jag. Se där, ett nyårslöfte!). Dawn French fick jag läst under de sista skälvande timmarna av förra året så utsaga om den kommer. Och jag kan faktiskt rekommendera dem allihop. Den riktiga höjdpunkten var ju Amanda Svenssons Välkommen till den här världen, lite svagare var Johan Theorins Sankta Psyko, men den var ändå klart läsvärd. Gubbigast var Håkan Lahgers Dylan - En kärlekshistoria, men hur kan man undgå att gilla en bok som så tydligt bottnar i kärlek? Även om det är en slags nördig, konstig gubbkärlek.

Att jag hade full koll kan jag inte säga, en massa annat bra dök ju också upp. Men om höstlistan får agera facit borde jag gilla även det jag satt mig för att läsa i vår. Vilken himla tur!

Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

1 kommentar:

 1. Hej Am fru, Morgan debra Am en legitim och tillförlitlig lån långivare ger ut lån
  på ett tydligt och begripligt villkor på 2% ränta. från
  $ 12.000 till $ 7.000.000 USD och Euro bara. Jag ger ut Business lån,
  Personliga lån, studielån, billån och lån för att betala räkningar. om du
  behöver ett lån vad du behöver göra är att du kontaktar mig direkt
  på: morgandebra1986@gmail.com
  Gud Välsigne Dig.
  Hälsningar,
  Morgan debra
  E-post: morgandebra1986@gmail.com


  Obs: Alla svar måste skickas till: morgandebra1986@gmail.com

  SvaraRadera