fredag 30 november 2012

Författarbesök i helgen

I helgen vimlar det av författare i våra butiker. En trio från Damm förlag ger sig till och med ut på Skåneturné. Vilka de är och var de kommer att vara ser ni här:
 
 
Illdåd av Thomas Erikson:
Under en efterfest på lucianatten blir Sara Leijon brutalt våldtagen av fyra män. Chockad och skadad tar hon sig till polishuset och gör sin anmälan. Fallet tycks glasklart, alla bevisen finns där, på Saras kropp och i hennes berättelse. Men när det gäller en våldtäktsrättegång är ingenting enkelt. När Sara lyckades ta sig ur lägenheten den där ödesdigra natten trodde hon att hon hade överlevt...

Betvingade av Simona Ahrnstedt:
I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd.
Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person.


En enda sanning av Olle Lönnaeus:
Finns det bara en sanning? Vad ryms i ett liv och hur långt är vi beredda att gå för det vi tror på? Frågan ställs på sin spets när den misslyckade Österlenkonstnären Mårten Lindgren hittas mördad, hängande från en krok i taket. Kom hit. Det är bråttom. Jag har inte lång tid på mig nu ...
 
 
***

Inte nog med det, i vår Helsingborgsbutik träffar ni imorgon Björn Hellkvist mellan klockan 12-14. Hellkvist är aktuell med boken Shaking generation.


Möt Björn Hellkvist butiken på Stortorget 4 Lördagen den 1 december kl 12:00-14:00


Björn Hellkvist drabbades av sjukdomen Parkinson när han var mitt uppe i livet. Som framgångsrik ishockeytränare var han nära att föra Ängelholmslaget Rögle till Elitserien. Nu för han en annan kamp mot Parkinsons sjukdom. I boken Shaking Generation berättar Björn Hellkvist personligt om sitt liv med sjukdomen. Han beskriver vardagen med sin familj, reaktionerna från omvärlden och möten med en vårdapparat som är anpassad för gamla människor.
 
 
***
 
 
Mer i Helsingborg i helgen... Söndag 2 december kl 15-16.30 signerar kocken Marcus Nemrin & Jesper Aspegren sin bok Sill. Provsmakning utlovas.


Vi följer årstiderna på Sofiero slott. Där bjuder Marcus Nemrin på sill i alla former från traditionella inläggningar till nya, spännande rätter. Och Jesper Aspegren ger sin personliga betraktelse på sill med allt som där hör till. Tillsammans skapar de en måste-bok för alla sillälskare!
 
För mer information om vad som händer i våra butiker inför jul. Klicka på Aktuella evenemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar