lördag 3 november 2012

You can keep your mr Grey, I'm sticking with David Bowie

Världens vackraste man.

Kan inte heller jag låta bli att skriva några rader Bowie. För om vill man ha riktig porr är det inte i Femtio nyanser av honom man ska leta utan i nya Bowie - album för album.

Med anledning av 40-åsjubileet av den banbrytande Ziggy Stardust-plattan ger Ica bokförlag ut en tegelsten full av mer eller mindre intressant info, tidningsklipp och citat om och av musikern, mimaren, multikonstnären, rymdvarelsen Bowie. En gedigen diskografi som avslutning. Och - här kommer den pornografiska biten - ett fantastiskt bildmaterial! Man vill liksom bara slicka varenda sida (och sedan sätta sig och maratontitta på D.A. Pennebakers Ziggy Stardust and the Spiders from Mars och kanske toppa det med den fantastiska dokumentären Cracked actor från 1974. Åååååhhhh).

Ett minus dock för trist kartonnageutgåva. Bortsett från älskade a-lad-insane på bilden är framsida och pärmar verkligen ingenting att hurra för. Varför görs så många större musikböcker med halvkassa omslag, när hela materialet sedan bygger på fantastiska bilder? Fram för fler praktverk i genren. Titta till exempel på tjusiga Moonage Daydream som kom ut för ett antal år sedan.

Detta till trots, nu vet ni vad jag önskar mig i julklapp.

Roligt förresten att få läsa mer om de tidiga åren, är ju orimligt förtjust i Bowies pre-Ziggy alster. Ta
en titt på det här till exempel. Aaaahhh beautiful baby, my passion's never-ending. Pure bliss.Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar