tisdag 25 november 2014

En underbar dag


Minns ni "En dag", boken som följde ett ungt par genom 20 år, genom känslomässiga toppar och dalar? Boken var fantastisk och det blev filmen också.

Nu har han gjort det igen, David Nicholls, den där engelsmannen som ser litet tråkig ut men som har en speciell känsla för romantik-som-aldrig-någonsin-blir-alltför-sötsliskig.

Den nya romanen "Vi" tar på sitt sätt vid, där den andra slutade, även om det inte är samma personer. Paret har varit gifta i 20 år, sonen ska flytta ut, och nu ska de göra den stora resan genom Europa alla tre. Tillsammans, jättemysigt, allt har pappa bokat mycket ordentligt.

Då vill frun skiljas.

Ridå? Nej, resa ska de ändå, för sonens skull. Det blir en tågluff med mycket förvecklingar, sorgligt, humoristiskt, ömsint. Med andra ord - en helt underbar berg-och dalbana att följa. Att den dessutom går genom många av mina favoritstäder i Europa gör inte romanen sämre.

Omslaget är rätt trist, men låt er inte avskräckas! Det här är en roman som man önskar aldrig tog slut. Och faktiskt, ännu bättre än "En dag".

Eva Killberg
Killbergs Bokhandel Ängelholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar