onsdag 26 november 2014

TÄVLING! Vinn "Odödlighetens elixir".


I måndags gästades vi av författaren Gabi Gleichmann som berättade om tillkomsten av sin bok "Odödlighetens elixir". Ni som blev sugna på den har nu chansen att vinna ett signerat exemplar.

Fem böcker lottas ut bland dem som kan svara på frågan:

Från vilket land kom filosofen Baruch Spinoza?

1. Tyskland
X. Spanien
2. Holland

Skicka ditt svar samt namn och adress till bokboxen@akademibokhandeln.se senast tisdagen den 2 december.

Lycka till!

Här kan ni läsa Gabi Gleichmanns text från i måndags.

Om boken: "Inte förrän det på allvar gick upp för mig att jag var döende insåg jag – som den siste Spinoza – att jag var den ende som kunde minnas min grandonkels berättelser om vår släkt från tider dit min barndom inte nådde, att jag var den ende som kunde minnas farmors och farfars bittra om än underhållande gräl, att jag var den ende som kunde minnas vad som hände den dagen när min tvillingbror Sasha dog. Inte förrän då drabbades jag av insikten att mitt livs stora nederlag inte var att jag skulle ryckas ut ur livet, utan att när detta sker kommer alla som har gått före mig att falla i glömska."
Den märkliga släkten Spinoza har vandrat genom historien och Europa. Vägen har kantats av krig, förföljelser och uppbrott och med sig har de också burit generationers berättelser om kärlek, livsglädje och hopp.
I en sjukhussäng ligger Ari Spinoza. Innan han dör vill han föra vidare berättelserna om hans judiska släkt som grandonkel Fernando matat honom med som barn. Gradvis förstår han att alla historier och skrönor leder fram mot en och samma hemlighet: Odödlighetens elixir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar