onsdag 16 november 2011

"Breaking Dawn" - Vampyrsex med bett?


Varningsremsa: För er som ännu ej läst Twilight-serien (finns ni?), men tänker göra det. Läs inte vidare!

Ja, då var vi där igen. Sexskildringar. Ämnet känns särdeles aktuellt med tanke på att fjärde Twilight-filmen har premiär idag. Jag gillar böckerna (ettan och tvåan mest, sedan blev det lite väl mycket testosteronstinna väsen bröstar sig beskyddande framför liten värnlös tjej och sunkig kärnfamiljsmoral för min smak). Inte minst för den totala tonårsromantiken. Det var ju så mycket lääängtan, och marmorbringor, och avbrutet hångel så man bara: Men kom till skott då! Kom igen! Bara gör't!

Ända till fjärde boken får man vänta, men där, (yes!) ska Bella och Edward då äääntligen få ligga (inte förrän de gift sig dock; Edwards 1800-talsmoral går inte av för hackor - däremot säkert hand i hand med författarens mormonska ideal). Förväntningarna skyhöga såklart, Stephenie Meyer har ju lyckats få till en sådan sjukt fin trånsjuk tonårsstämning i de tidigare böckerna. Och så bidde det... inte ens en tumme. Sämre till och med än superlama "så föll de över världens kant tillsammans" (Glitter Baby - Flynns dotter, en i övrigt fantastisk tantsnuskroman. Är du ett fan av genren - läs!) Först romantisk kväll och bröllopsresa, månsken, nattbad.... Och sedan är det nästa morgon! Vad är detta?!?! Buuuuu!!! Filmen G gjorde det bättre med sin vaselinlinsade Stockholmspanorering.

Mycket snack om den där efterlängtade sexscenen har det också varit inför premiären av Breaking Dawn. Sämre än i  boken kan det väl i alla fall inte bli.




Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar