lördag 18 augusti 2012

Sommarens kokboksfavoriter

Det blev delad förstaplats!

Nu i mitten av augusti, börjar det klarna på kokboksfronten. Efter idogt ätande med vänner vet vi vilka som blev sommarens favoriter bland kokböckerna. Håkan Larsson och systrarna von Sydow kvalificerade sig till de mest inspirerande kokboksförfattarna.


Hos oss blev midsommar en mycket angenäm tillställning för många - och även för oss själva - tack vare Håkan Larssons Sommarkväll med mat och vin. Han är så klok, Håkan Larsson, som betonar att gott sällskap ändå är det viktigaste för en bra middag. Men mat och vin krävs det ju, och med hjälp av Håkans recept blev menyn knäckiga sticks med två röror, rosmarinmarinerat lamm med bönig sallad och en underbar glömd maräng med jordgubbar, glass och grädde. Succé - och vi kunde själva njuta också! Nu blir det kräftmenyn nästa ur Sommarkväll med mat och vin. (Hoppas inte gästerna läser det här.)


Ebba von Sydow är ju känd från TV, för mode- och kungareportage. Nu visar det sig att hon dessutom är en utmärkt hobbykock. Tillsammans med systern Amy har Ebba gottat sig en hel del i det otroligt idylliska sommarhuset på Marstrand, framgår det av kokboken Sommar med systrarna von Sydow. Under sommaren hittade vi nya favoriträtter här - som kycklingsalladen med sötstarka cashewnötter. Mosters morotskaka och bruncherna är också otroligt lockande. Njutningar utan alltför stor ansträngning - så ska det vara!

Eva Killberg
Bokia Killbergs Ängelholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar