onsdag 1 augusti 2012

”Kaffe med rån” av Catharina Ingelman-Sundberg!


”När Fan blir gammal då blir han kriminell!”

Denna underbara bok handlar om ett gäng pensionärer som bor på ett ålderdomshem. Deras mat kommer inplastad och smakar likaså. Hemmet drar ner på utgifterna gång på gång medan bolaget som driver hemmet tjänar gott om pengar. Precis som i verkliga livet!!!

De tittar på ett TV-program om fångvården och konstaterar att det hade varit bättre att sitta inne. Bättre mat och mer aktivitet + att fångarna fick vistas utomhus varje dag, vilket inte pensionärerna fick!!! Känner ni igen det?!

Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta börjar planera hur de ska lyckas rymma från hemmet som låste dörrarna för dem på kvällarna och göra den perfekta kuppen.

De stjäl nyckeln till personalens gym för att börja träna för att komma i form. De måste ju kunna springa ifrån platsen om det blir nödvändigt, eller kanske lyfta nåt tungt.

Viktigt i deras planering är att INGEN blir skadad, helst inte ens ledsen.

Fem  glada spralliga pensionärer med varsin rullator checkar in i de största sviterna på Grand Hotel i Stockholm. Därifrån ska de börja sin brottsliga bana, som sagt utan att någon ska ta skada.

Med samma livsglädje och energi som barn har och en enorm fantasi, intelligens och livserfarenhet tar detta äventyr fart . Med champagneglasen i handen och ”riktig” mat på tallrikarna börjar de smida sina planer. En fantastiskt rolig bok med oväntade vändningar och tanken på hur mycket en pensionär med rullator kan komma undan med.

Denna bok kan bara sluta på ett sätt – Med ett STORT LEENDE på läpparna hos den som läser boken!!!

Veronica Wästergård
Bokia Killbergs Växjö

PS. Lite eftertanke och allvar ändå hur vi behandlar våra gamla idag. De som har slitit hela livet, i jämförelse med hur vi behandlar våra kriminella! Politiker: Det är våra skattepengar ni leker med. Finns väl bara en sak att säga –SKÄRPNING!!! DS.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar