lördag 28 september 2013

Laura Ingalls Wilder tillbaka i hyllornaDet var en gång en liten flicka som bodde i Stora skogen i en grå timmerstuga. Det fanns inga andra hus. Det fanns inga vägar. Det fanns inga människor. Det fanns bara träd och vilda djur. Men inne i det lilla huset hos far och mor och systrarna var det varmt och tryggt.

Kan ni förstå min glädje när jag upptäckte att Det lilla huset i stora skogen äntligen skakats fram ur de antikvariska gömmorna och givits ut på nytt?! Om ni hade sett mig multitaskande som barn; klistrad framför tv:n med näsan i boken i princip samtidigt så hade ni förstått. Jag. Älskar. Laura. Ingalls.

En eloge till Rabén&Sjögren som ger en ny generation barn möjlighet att stifta bekantskap med den lilla flickan som vi senare i serien kommer att lära känna som boende i Det lilla huset på prärien.

Och en snabb förfrågan till förlaget gav vid handen att de planerar att ge ut åtminstone den andra boken i serien framöver. Förhoppningsvis följer de resterande efter. Jag kommer i alla fall att trycka Det lilla huset i stora skogen i händerna på varenda unge framöver. Och deras föräldrar också. En ren kulturgärning.

Förhoppningsvis kan barnen av idag uppskatta Lauras äventyr även utan Melissa Gilbert på bullig tjock-tv med grynig bild.Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

4 kommentarer:

 1. Å, hurra! Då vet jag vad min fyraårige son ska få i julklapp! Jag ÄLSKADE böckerna som barn. Gillade iofs TV-serien också.

  Det är ganska spännande att läsa biografiska fakta om Lauras liv. Googla på Pioneer Girl så får du se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska kolla upp på studs. Vet att jag läste på lite om henne när jag var barn, men det var länge länge sedan...

   Radera
 2. Men! Måste komma med en besviken kommentar. Fy på förlaget som inte tagit med Garth Williams underbara illustrationer. Buhhh! Resten av serien kommer jag att köpa på antikvariat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, jag hade - shame on me - GLÖMT illustrationerna. Nu när du påminde mig om dem saknar jag dem mycket. Ska fråga förlaget varför de uteslutit dem.

   Radera