torsdag 14 juni 2012

Ljuvliga ljudböcker


Tidigare har jag lyssnat på en (1!) ljudbok i mitt liv. Det var Agatha Christies Spegeln sprack från kant till kant som kassettbok (en rest ur min morfars bibliotek). Jag lyssnade samtidigt som jag försökte lära mig att åka rullskridskor (av gammal klassisk Leroy-från-Fame-modell) i min 26 kvadratmeter stora etta. Det gick sådär. Med rullskridskoåkandet alltså.

Men sedan dess - ingenting. Förrän nu, när jag uttråkad av bilvägen till jobbet sent omsider tog till yrkeschaffisknepet - ljudbok! Och det är som knark. Kan inte sluta lyssna. I bilen. På bussen. På tåget. I soffan. I sängen. I skogen. I mataffären. I trädgården. Så medan alla andra har fullt upp med att läsa på sina paddor och andra plattor upptäcker jag ljudboken. I framkant. Ligger jag inte.


Har precis lyssnat färdigt på Missisippi av Hillary Jordan (recension kommer, men jag säger bara: Läs den!!!) och håller på med Mörk jord (som jag tidigare försökt ta mig igenom som tidigt manus, men stoppats av lite för många korrfel) av Belinda Bauer. Samtidigt i vanligt papper (sorgligt försummad tack vare min nya last): Nattens cirkus av Erin Morgenstern.


Såå bra även den. Måste... stänga... av... mp3-spelaren och läsa färdigt. Med ögonen.

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

2 kommentarer:

  1. Jag var också sen med upptäckandet av ljudböcker, men nu lyssnar jag nästan lika mycket som jag läser fysiska böcker. Läsplattan har jag inte provat än, det lär nog dröja ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra att vi är fler stofiler därute... Du som är mer rutinerad ljudbokslyssnare, har du några speciella uppläsarfavoriter? Har ju fattat att det kan vara helt avgörande och har redan börjat reta mig lite på det (icke)engelska uttalet av namn och platser i "Mörk jord".

      Radera