tisdag 19 juni 2012

"Sonjas sista vilja" - Lättsmält med härliga karaktärer


Handlar om Sonja som trillar ihop och dör mitt på ett köpcenter. Hon har ingen släkt men däremot tre mycket nära vänner som blir kallade till en advokatbyrå för att höra Sonjas sista vilja.

Det visar sig att Sonja har burit på en väldigt stor hemlighet, Sonja är ruskigt rik. Men naturligtvis är dessa pengar villkorade. Bland annat ska två av vännerna gå upp minst 5 kg i vikt för de är alldeles för smala. Sen ber Sonja dem att säga upp sina jobb och vara förberedda på ett år på hennes villkor.

Efter en del betänkligheter väljer de att kasta sig ut i ovissheten. Sonja har planerat detta länge utifrån vad vännerna drömmer om och de hamnar i olika delar av Europa, Paris, London och Mallorca. Nu startar äventyret…

En lättsmält bok med härliga karaktärer i 50+ åldern. Tycker om när det växlar mellan olika personligheter och sammanflätar dem med jämna mellanrum. Ska jag vara lite moraltant så hade jag kunnat vara utan vinet och sexet i boken. Men definitivt inget som tar över själva handlingen. Perfekt bok för solstolen.

Veronica Wästergård
Bokia Killbergs Växjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar