fredag 19 december 2014

Julens sista signeringsbonanza!


Det lackar, det lackar... Och det har vi märkt, inte minst på att antalet författare som besöker oss är liiite större än vanligt. Och nu, helgen före jul, slår vi till med rejäl signeringsbonanza i våra butiker i Landskrona och på Center Syd! Bokboxen har hela listan.

Landskrona:
Fredag 19/12
Mats Olsson 12-13. Först ut är Mats Olsson som besöker Landskrona idag för att signera sin nya deckare "Straffa och låta dö".
Om boken: Harry Svensson är en ärrad men sorglös journalist som bestämt sig för att byta bana, bli krögare i Skåne och njuta livets goda. En kväll trillar han av en slump in på ett hotellrum i Malmö och hamnar rakt i en mordgåta. En prostituerad kvinna har utsatts för hårdhänt sadistiskt våld och dött. Polisen är intresserad av att höra Harry, men han kan inte hjälpa dem att komma mördaren på...

Vi har haft besök av Mats Olsson förr, i Bokboxen. Läs hans gästblogg här.

På lördag 20/12 
Lakritsfabriken 12-13.  Gänget bakom ”Lakritsboken från Ramlösa” äntrar Landskronabutiken. Det sägs att lakrits är det nya choklad. Smakprov utlovas!
Om boken: Vi lever mitt i en glödhet lakritstrend. Många besöker lakritsens förlovade land Italien, det finns snus med lakritssmak och stjärnkockarna använder lakrits för att ge maten det lilla extra.
Lakrits är den nya chokladen. Den nya maltwhiskyn. Det arrangeras provningar av vin och lakrits i kombination. Den analyseras vördnadsfullt och människor visar ett allt mer djupgående intresse för denna goda och högst användbara rot.
Martin Jörgensen besökte 2011 en chokladmässa och det var då han bestämde sig. Han skulle börja göra egen lakrits av högsta kvalitet och den skulle lanseras på en lakritsfestival tio veckor senare. Få trodde det var genomförbart, men efter tio veckor fanns den där. Lakritsen från Ramlösa.

Center Syd:
Fredag 19/12: 
Benedicte Callert 15-16. Bjäröförfattaren signerar sina böcker "Skratta och sedan dö" och nya "En dödens budbärare".
Om "En dödens budbärare": En ny mysrysare från Skåne och Halland Cirkus Zero finns inte längre och clownerna har spridits i alla väderstreck. Men så dör en av dem. Och en till. Polisen är villrådig. Den nye spaningsledaren Knut Fogel vid Helsingborgspolisen pekar på Sanna Danielson som nu arbetar som sjukhusclown. Kanske kan hon hjälpa till att hitta mördaren, som är skicklig på att dölja sina spår.

Lördag 20/12 
Sven Melander 12-13. Trött på 5:2, Paleo och LCHF? Då är Sven Melanders kokbok "Upp i vikt kvickt" något för dig. På lördag signerar boken i vår butik på Center Syd.
Om boken: I över 30 är har Sven Melander har underhållit Sverige genom sin medverkan inom tv, film och teater. Men vad många kanske inte vet är att han även har en stor passion för mat. Ända sedan 80-talet har Sven varit stamgäst hos stjärnkrogar runt om i världen och blivit nära vän med flera av de främsta kockarna. Det är inte för inte som en av hans mest älskade karaktärer, som ena halvan av kockduon Werner & Werner, är en hommage till hovkocken Werner Vögeli. Sven har länge haft idén till en kokbok som går emot strömmen och i smalhetens tidevarv förespråkar god mat, som inte väjer för lite extra kalorier. I denna kokbok delar Sven med sig av de favoritrecept han samlat på sig genom åren och till sin hjälp har han några av Sveriges främsta gourmander, så som Werner Vögeli, Åke Håkansson, Örjan Klein, Leila Lindholm, samt Leif GW Persson som även är bokens förordsförfattare.

Fredrik Backman 13:30-15. Årets kanske mest efterlängtade författarbesök behöver ingen närmare presentation. Mr Ove himself - Fredrik Backman. Bara att sälla sig till fanskaran. Och kanske köpa ett exemplar av "Britt-Marie" var här om du inte redan gjort det. Fredrik är också en av få gästbloggare som hedrat oss med sin närvaro i Bokboxen två gånger. Här och här kan du läsa hans texter.
Om boken: "Britt-Marie var här", av författaren till "En man som heter Ove" och "Min mormor hälsar och säger förlåt" är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

Stefan Ahnhem 15-16:30. Ge bort en signerad Helsingborgsdeckare! Stefan Ahnhem kommer för att signera sin rysare: "Offer utan ansikte" som var en av Odettes sommarfavoriter.
Om boken: En träslöjdslärare hittas mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen ligger hans gamla klassfoto från högstadiet, där hans ansikte kryssats över. Fabian Risk vid Helsingborgspolisen, en av offrets gamla klasskamrater, dras in i utredningen. Snart står det klart att mördaren har fler offer på sin lista. Är det någon i klassen som utför de brutala dåden? Och vem är nästa som står på tur?

Söndag 21/12
Johannes Brost 11-12. Skådespelaren som har en brokigare historia än de flesta har givit ut sin ocensurerade självbiografi. Boken har gått bra i julhandeln. Passa på att få ett signerat exemplar på Center Syd på söndag.
Om boken: "Under årens lopp har jag fått många frågor om mitt festande på Café Opera, om mina förhållanden och mitt privatliv överlag. Men jag har inte känt något behov av att besvara dem förrän nu." "Dö inte nyfiken!" är en hudlös berättelse om en man som gått sin egen väg. Ibland har det gått käpprätt åt helvete, men det har aldrig varit tråkigt.

Mats Olsson 13-14. Missade du Mats i Landskrona i fredags. Ingen fara. Här är han ju igen!

Tony Cronstam 15-16:30. Tony Cronstam kommer för att signera vad som enligt utsago är det sista Elvis-albumet någonsin.
Om "Sommarklåda": Sommaren är en tid av myggbett, glass och strandragg. Men inte bara det. Det är lika mycket en tid av sommarstress, nudistkonflikter, Bolibompasex och dödsångest. Åtminstone för Elvis. Läs om sommarstrandskatastrofer och om hur Elvis fattar ohämmade bucketlist beslut när han tror att han drabbats av en dödlig sjukdom. Och hur tar man sig egentligen bäst förbi ett vidrigt tångbälte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar