måndag 10 augusti 2015

Några tips i elfte timmen... Berlin och böckerna del 5

Kanske blev det inte så mycket läst här i den tyska huvudstaden, men desto mer springande i diverse bokhandlar och det är ju inte heller fy skam. Finns det något bättre att göra för en bokhandlare på semester? Nej, tydligen inte.

Jag säger farväl till Berlin med ytterligare två bokhandelstips att lägga bredvid Shakespeare and sons, Saint George's English Bookshop och Another Country – Fair Exchange på Diffenbachstrasse och Buch|Bund på Sanderstrasse (båda inom gångavstånd från varandra ungefär där Kreuzberg möter Neukölln).
Fair Exchange är ett trivsamt litet antikvariat med välsorterad engelsk avdelning i bakre rummet, trevlig innehavare och både mindre rökigt och mindre stökigt än Another Country. Mer klassisk bokhandelsupplevelse alltså. Hyllorna är mycket höga, men det finns generöst med stegar utplacerade. Gatan det ligger på är dessutom mysig, och ligger nära kanalen. Perfekt ställe alltså för att inhandla en bok och gå och sätta sig och läsa vid vattnet.Är ni ändå i krokarna, så passa på att titta in på tysk/polsk/engelska Buch|Bund. Nya böcker, och mer fokus på biografier/politik/barn, men otroligt fint med litet café, hjälpsam personal och diverse happenings (de flesta verkar dock ej vara på engelska). Var på väg att lämna butiken med Sonic Youth-hjältinnan Kim Gordons självbiografi "Girl in a band", men reskassan tröt.


Dagens bokskörd blev istället begagnatinköpet "Ash wednesday" av Ethan Hawke. Har alltid undrat hur han gör sig som författare. Och nu åker jag hem, så då får jag väl tid att ta reda på det också.

Auf Wiedersehen!

Bokboxens Tysklandskorrespondent
a.k.a.
Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar