fredag 13 juli 2012

Negligerade besynnerliga barn


Fick Miss Peregrines hem för besynnerliga barn rekommenderad för ett bra tag sedan av min bokälskande kompis Monika. Hon brukar ha utmärkt smak, men av någon anledning blev det inte av att jag läste den.

Men så fick jag syn på den här bokfilmen häromdagen och blev påmind:
En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier. Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom.

Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn. 


Verkar kunna bli hur bra som helst. Boken kommer på svenska i mitten av augusti, men jag har ett förhandsexemplar här hemma som bara väntar på att bli läst (ja, jag älskar bokhandlar-förmåner).

Dessutom är en film på gång, med Tim Burton som regissör. Bara en sån grej...


Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

3 kommentarer:

 1. Tyvärr är det fotona som gör hela grejen - storyn som sådan är inte lika bra. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ånej... ja det kostar ju ingenting att provläsa en bit eftersom jag redan har boken hemma. Men jag skruvar ner förväntningarna lite då.

   Radera
 2. Vill jättegärna läsa den boken :)

  SvaraRadera