lördag 12 december 2015

Händer i helgen...

Luciahelgen bjuder på en rad författarmöten i våra butiker i Helsingborg, Löddeköpinge och på Jägersro. Välkomna in önskar Johan, Ellen och Beatrice med personal!

Lördagen den 12 december kl. 12.00-13.30 besöker Frida Skybäck Akademibokhandeln Center Syd och signerar sin historiska kärleksroman "Polarnatt".

Frida Skybäck, född 1980, är historie- och språklärare och arbetar på en internationell grundskola i Lund, där hon även bor med man och två döttrar. Frida har tidigare givit ut de hyllade historiska kärleksromanerna "Charlotte Hassel", "Den vita frun" och"Norrsken"​ .
Frida Skybäck inspireras av dagböcker skrivna av tidigare generationers kvinnor och målet med hennes författarskap är att skapa komplexa och intressanta kvinnogestalter och ge dem en plats i historien.


Lördagen den 12 december kl. 13-14 besöker Bodil Mårtensson butiken i Helsingborg och signerar sina populära historiska spänningsromaner. Den senaste boken heter "Kastanjeträdets makt" och utspelar sig julen 1355. Varmt välkomna!

Namnet Bodil Mårtensson var länge synonymt med kriminalkommissarie Joakim Hill som hon skrivit hela elva uppskattade böcker om. År 2011 bytte hon dock genre med den framgångsrika medeltidstrilogin om länsman Frans Barkhe. "Kastanjeträdets makt" är den andra delen i denna trilogi som inleddes med "Blodbokens tid". Bodil är sedan sena tonåren bosatt i Skåne, och numera hemmahörande i Rydebäck utanför Helsingborg. Hennes böcker har sålt mer än 250 000 exemplar.

 
 
Lördagen den 12 december kl. 14.00-15.30 signerar Monica Carneult, Johanna Holm och Lillemor Bruce sin gemensamma debutbok, feelgood-romanen Champagne på skånska hos oss på Akademibokhandeln Center Syd.
 
Om boken:
Ellinors liv är på all time high. Hon är framgångsrik projektledare på en reklambyrå, bor fint på en av Lunds bästa adresser och roar sig med sina vänner. Ett kravlöst singelliv är vad hon vill ha. Hon klarar sig själv. Så vänder ett telefonsamtal upp och ner på livet. Hennes far ligger i koma, för att aldrig vakna upp. Hans död för Ellinor in i en spiral av händelser som tvingar henne att allvarligt begrunda hörnstenarna i sin tillvaro. Vem är hon, och vad vill hon? Hur ska hon få plats med alla nya människor och gamla minnen som plötsligt trängs i hennes liv? På faderns älskade sommarställe på skånska östkusten krockar Ellinors två världar, den som hon flydde, och den som hon skapat.Söndagen den 13 december kl. 12.00-13.30 har vi dubbelt författarbesök hos Akademibokhandeln Center Syd.

Träffa det framgångsrika författarparet Leffe Delo och Caroline L Jensen som signerar sina senaste böcker, "Havrefarsan" och "Demonologi för nybörjare".
Söndagen den 13 december kl. 12.00-13.00 signerar Elisabeth Östnäs sin bok "Kungadottern" i vår butik på Jägersro. Kl. 14.00-15.30 träffar ni henne på Center Syd.

Elisabeth Östnäs har en fil mag i religionshistoria och litterärt skapande. Hennes intresse för spöken, det mörka och det okända inspirerar hennes skrivande.

"Kungadottern" är hennes första roman för unga läsare och den första delen i trilogin "Sagan om Turid".
Elisabeth Östnäs berättelse om Turid och den hårda vikingavärld hon lever i är förankrad i religionshistorisk forskning, men i realismen finns drag av fantasy och vi kommer hennes karaktärer så nära som om de levde idag.

Ni hittar alla författarbesök i december under Aktuella Evenemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar