måndag 7 mars 2016

If it wasn’t for disappointment I wouldn’t have any appointments


Jag är lite besviken på mina val den senaste månaden.
Fyra böcker på raken nu har lämnat mig totalt oberörd.
Ingen av dem har kanske varit direkt genomusel, men långt ifrån några höjdare heller.

Camilla Stens En annan gryning.
Intressant idé, om ett framtida, semi-dystopiskt Sverige styrt av ett SD-liknande parti, men seg prosa och sövande intrig. Susanna var däremot förtjust.

Carlo Schmidts Ett hål i isen.
Det snällaste jag kan säga om denna tragikomiska historia är: ”Ja, den var ju i alla fall kort.”

Nele Neuhaus Snövit ska dö.
En skapligt spännande thriller som skjuter sig själv i foten med en orgie av krystade nödlösningar i bokens sista akt. Samt tre miljoner förbenade tyska efternamn som man blandar ihop eller glömmer bort mellan kapitlen!

George Saunders Tionde december.
Tokhyllad och urflippad novellsamling av författare så cool att kritikerna bara lägger sig ner och visar strupen. But seriously folks. Några av novellerna är finurliga och filosofiskt intressanta, med de flesta är bara fullkomligt obegripliga.

Nu ska jag sätta tänderna i hett efterlängtade Vän av ordning, av Henrik Bromander.

Om boken:

”Vän av ordning” är en roman om ljusskygg nätkultur och andra manliga fantasivärldar där gränser omärkligt suddas ut och världsbilden blir extrem. Samtidigt är det högst verkliga sammanhang som drabbar enskilda individer och påverkar hela samhället.
Joels trollande på nätet börjar som ett tidsfördriv, med bus och tomma provokationer. Men i takt med att han tröttnar på etablissemangets hyckleri utvecklas han till aktivist iden högerradikala rörelsens tjänst. Joel blir nätkrigare på heltid, med bloggen som vapen i kampen mot mångkulturen. En resa till Thailand förändrar allt. Joel träffar Sunee och kärlek uppstår, om nu kärlek bara inte var så jävla komplicerat.


Vän av ordning handlar om hatet och dess konsekvenser, om den historia som skrivs framför våra ögon i statusuppdateringar och kommentarsfält. En berättelse om digital kamp och total gränslöshet.

Bäst att du levererar nu Henke…

Johan Zillén
Akademibokhandeln Center Syd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar