onsdag 23 december 2015

Bokhandlarna svarar: Vilken bok vill du ha i julklapp?

De senaste veckorna har vi inte gjort annat än att rekommendera, sälja och slå in böcker som ska hamna under andras granar. Men vilka böcker vill vi bokhandlare själva ha i julklapp?  




Eva Killberg, Ängelholm: Ingen tvekan: i år önskar jag mig Lars Jonssons "Vinterfåglar". För att falla för den räcker det att se omslaget med den vackra domherren och den andra pjodden, som säkert heter någonting... Nu ska jag banne mig lära känna de små bevingade vännerna - och samtidigt njuta av de fantastiska bilderna av akvarellkonstnären Lars Jonsson.







Susanna Mattsson, Jägersro: "Den oändliga historien". Och då menar jag inte boken av Michael Ende (den har jag redan) utan den riktiga Oändliga Historien. Den där boken som öppnar sina sidor för läsaren och låter henne fysiskt stiga in. Ja, jag kollar fortfarande bakre väggen på samtliga klädskåp. Kanske är den inte alls av trä, kanske kommer jag att känna doften av snörök och grankvistar mot ansiktet. Och långt därborta mellan träden – det svaga skenet från en gatlykta.





Johan Zillén, Center Syd: Jag. Vill. Ha. Den. Här!


Men får inte förrns till våren!! Orimliga, orättvisa värld!

2 kommentarer:

  1. Eva, den andra pjodden heter "mamma domherre"! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, tack för infon Odette! Vi är uppenbarligen bättre på böcker än fåglar...

      Radera